Parc fluvial del Llobregat (2/6/2010)

Plaça de la colònia de l'Ametlla de Merola


El 28 d'abril en Joan Munt va escriure:
Benvolguts/benvolgudes,
L'àngel Miralda i jo us fem arribar informació de la sortida que farem el proper 2 de juny per visitar el Museu de la Colònia Vidal i endinsar-nos en el singular món de les colònies industrials que es varen implantar a partir de mitjans del segle XIX a les conques del riu Llobregat i Ter. És un fet que es va donar amb molta intensitat a Catalunya, i comportava una forma de viure i treballar molt característic i que tindrem oportunitat de conèixer en aquest sortida.
Adjuntem enllaços d'interès per a ampliar informació:

Museu de la colònia Vidal  

Colònia de l'Ametlla de Merola 

Restaurant Ca Les Noies:  
  
La Ruta de Les Colònies: 

Informacio general Colònies del Llobregat 

Adjuntem el programa previst. Veureu que després de visitar el Museu de la Colònia Vidal hi ha dues opcions: una més esportiva i un altra més cultural:
  • Seguir la Ruta de le Colònies (PRC-144) a peu, des de Cal Vidal a l’Ametlla de Merola. Caminada de 7 Km seguint el curs del riu Llobregat i permet tenir unes vistes  magnífiques de les colònies Cal Vidal, Cal Riera i L’Ametlla de Merola.
  • Agafar el cotxe i anar a la Colònia de l’Ametlla de Merola. Ens espererà un guia que farà la visita comentada a la colònia que començarà a les 13:00 hores. 
Podem fer l'opció que desperti més interès o bé, si cal, es poden fer dos grups que ens retrobem per dinar. Us demanem, per tant, que ens digueu quina opció preferiu.

Salutacions cordials,


El dia 2 vàrem fer les visites i alguns la caminada. Al acabar un bon dinar de companyonia i records.